Tarinan alkua ja nykyhetki

Missä mennään, mikä on tilanne?


Turmio on paennut maasta Hailujen sodan aikaan. Hän eksyy tähtien välisellä reitistöllä ja ajautuu vahingossa reitistön vanhaan osaan. Hetken harhailtuaan hän ilmestyy Karmolassa, Kurman mantereella Kiertämälän raunioiden piilossa olevan portin kautta. 

- Turmio pakenee maasta, koska muille selviää hänen olevan puoliksi Hailu ja hänet meinataan sen vuoksi tappaa.

- Karmola on iso planeetta, jonka historiaan kuului sota Hailuja vastaan joitakin tuhansia vuosia sitten. Hailut elävät tällä vain tarustoissa. Niillä saatetaan pelotella lapsia. Joidenkin mielestä Hailuja on vielä olemassa.

- Kurman mantereella sijaitsee vanhat Kiertämälän suurkaupungin rauniot. Aikoinaan ensimmäinen reitistön portti rakennettiin juuri Kiertämälään. Hailuja vastaan käydyssä sodassa kaupunki raunioitui ja reitistö tuhottiin kokonaan. Tai näin ainakin oletettiin.

Saavuttuaan Kiertämälään Turmio tapaa Lau´a Tulia Le Eahuan. Naisen joka on etsinyt Karmolasta reitistön portteja jo jonkin aikaa ja onkin juuri löytämässä yhden kun Turmio putkahtaa sieltä ja vanha portti tuohoutuu kelvottomaksi. 

- Lau´a Tulia Le Eahua on kotoisin kaukaa muista tähdistä ja on myös pakomatkallaan eksynyt reitistön kautta Karmolaan.

Turmio ja Lau´a Tulia tutustuvat toisiinsa. Heillä on kuitenkin yhteinen päämäärä. Vähitellen suhde muuttuu kaveruudesta kiihkeäksi parisuhteeksi. Yhdessä he etsivät reitistön vanhoja portteja tai muuta keinoa päästä takaisiin reitistöön ja sitä kautta kotiin. Kiihkeä rakkaus kuitenkin kariutuu ja Lau´a Tulia lähtee omille teilleen. Turmion suru on syvä ja hän yrittää kuroa särkynyttä sydäntään umpeen.

- Turmio metsästää piilossa olevia Hailuja (osa Hailuista jäi Karmolaan ja heitä on edelleen ihmisten joukossa, hyvin naamioituneina ja myös yllättävän korkeissa viroissa)
- Turmio on salamurhaaja
- Turmio pyörittää majataloa
- Turmio juo ja rellestää
- Turmio rakentaa Surolan kaupunkiin itselleen talon ja törmää kahteen nuoreen orpoon, jotka hän loppujen lopuksi ottaa hoiviinsa.
- Turmio ei silti asetu paikoilleen, vaan häntä ajaa viha Hailuja kohtaan sekä palava tahto löytää tie takaisin kotiin

Kaksikymmentä vuotta kuluu ja Turmio on matkalla Surolaan kun hän näkee harmaiden olentojen teurastavan Surolan asukkaita. Hän näkee myös vilaukselta Lau´a Tulia Le Eahuan joka kukistaa harmaat tappajat. Lau´a Tulian vierellä on tuntematon nuori poika ja lyhyen taiston jälkeen he katoavat metsikköön. Turmio ei ole nähnyt Lau´a Tuliaa eron jälkeen ja hänen sydämessään läikähtää vanha kaipaus. Turmio ihmettelee myös mistä nuo harmaat, jotka vaikuttavat kovin paljon Hailuilta, ovat Surolaan tulleet. 

To be continued...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti